Νέα

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2008

Η εταιρεία Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας ΑΕ ανακοινώνει σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3340/2005, του άρθρου 2 της υπ΄ αρ. 3/347/12.7.2005 αποφάσεως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του άρθρου 281 του Κανονισμού του ΧΑ ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της κατά την 29/1/2008 συνεδρίαση του αποφάσισε α) την έναρξη της διαδικασίας αναδιοργάνωσης της κυπριακής εταιρείας με την επωνυμία «COMPTON HOUSE PROPERTIES LIMITED» και β) την έναρξη της διαδικασίας για την απορρόφηση από την εταιρεία της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «COMPTON HOUSE (HELLAS) ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «COMPTON HOUSE (HELLAS) Α.Ε.», και γ) την έναρξη της διαδικασίας της απόσχισης της τεχνικής δραστηριότητας της εταιρείας και της εισφοράς της σε κατά ποσοστό 100% θυγατρική της εταιρεία σύμφωνα με τα άρθρα του ν. 2166/1993. Ο αποσχιζόμενος κλάδος της τεχνικής δραστηριότητας αντιπροσωπεύει ποσοστό άνω του 30% του κύκλου εργασιών της Εταιρείας κατά την τελευταία οικονομική χρήση.

Κατά την ως άνω συνεδρίαση αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης με ημερομηνία Ισολογισμού Μετασχηματισμού για την συγχώνευση και αφετέρου Λογιστικής Κατάστασης για την ανωτέρω απόσχιση την 31.3.2008 και ορίστηκαν ορκωτοί ελεγκτές για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας στα πλαίσια της συγχώνευσης και της απόσχισης του κλάδου.
Προς το σκοπό της ορθής ενημέρωσης των μετόχων των εταιρειών και των επενδυτών ανακοινώνεται ότι δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής μετοχών δεδομένου ότι πρόκειται για κατά 100% θυγατρικές εταιρείες.

Η ολοκλήρωση του συνόλου των ανωτέρω μετασχηματισμών τελεί υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των εταιρειών που αναμένεται να αποφασίσουν εντός του β΄ τριμήνου του 2008 και την αίρεση της κατά νόμο λήψεως όλων των απαιτουμένων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Η Εταιρεία μετά και την έγκριση για την απόσχιση της τεχνικής δραστηριότητας από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, η οποία θα συγκληθεί για το σκοπό αυτό, θα διανείμει στο επενδυτικό κοινό πληροφοριακό σημείωμα.